Borkonyha

Michelin csillagot kapott éttermünk 2014-ben.

Egy sapkát kapott a Borkonyha 2012-ben a Gault Millau Österreich-től 14 ponttal!

A BORKONYHA nyitása több mint egy évtizedes álom volt. Működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzeljük el. A BORKONYHA név beszédes, alappilléreit a széles, rugalmas borkínálatban, a finom ételekben és a személyes, kötetlen kiszolgálásban látjuk.

A 200 féle túlnyomórészt magyar bor - egy hektáros gazdáktól a legismertebb borászokig - közül, 48 féle mindig pohárban kóstolható, ugyanakkor a helység egyik végében 1200 palack tárolására, érlelésére alkalmas, temperált borpolc található, ahonnan szaküzlet áron lehet vásárolni vagy éppen helyben meginni.

Konyhánk friss alapanyagokra, akár napi beszerzése és a táblára írt, hetente-kéthetente változó kínálatra épül.

„Mi a konyhafilozófiám? Szeretnék egy ízekben gazdag konyhát vinni. Ha mégis valamilyen stílust kell meghatároznom, akkor azt mondanám, hogy „szabad”. Sok esetben az erdélyi konyha ízeiből szeretnék meríteni, de szívesen nyúlok más nemzet alapanyagaihoz, akár a spanyol, a francia vagy az olasz konyháról beszélünk. Szeretném a régi magyar konyha sokszínűségét, a mai szemlélet és konyhatechnológia felhasználásával megmutatni.”


Szolgáltatások

Éttermi szolgáltatás   


Konyha

nemzetközi, magyaros, francia


Nyitvatartás

H - Szo: 12:00 - 00:00


Elérhetőség

Telefon+36 (1) 266 0835
Weboldalwww.borkonyha.hu
Cím1050, Budapest - V. Sas u. 3.Fizetési lehetőségek

Bankkártya (1 click payment is)


Közeli éttermek

Aszú Étterem    Godunov Restaurant & Vodka Bar    Evidens Bistro    Nemzetközi Kínai Étterem    Miss Soufflé    Trattoria Mamma étterem    Busó Bistro    Wasabi Extra    Starbucks Bazilika