Angelika Étterem és Kávéház

Budán, a Batthyány térnél álló Szent Anna templom Magyarország egyik legszebb barokk épülete.
A középkori alapokra a templom mellé 1626-ban egy emeletes házat építettek, melyet 1720-ban egy fakereskedő vásárolt meg, és benne a dunai hajósok által igen kedvelt kocsmát üzemeltetett.
1973-ban a Pest-Buda-Óbuda egyesítésének centenáriumára felújított három és félszázados műemlék épület alagsorában nyitották meg a finom eleganciájú Angelika Kávéházat. Az „Angelika" hamarosan írók, költők és műveiket tolmácsoló nagyszerű előadóművészek törzshelyévé vált. Ez a diszkréten elegáns, mégis otthonos hangulatú hely több volt, mint irodalmi kávéház: a szellem és művészet csöppnyi birodalma. Egyre rohanó, mind hangosabb világunkban egy a múlt emlékeit őrző, békés kis sziget. Az Angelika most is több egyszerű kávéháznál: nemzetközi étterem, ahol ízelítőt kaphatunk a magyar ízekből, hangulatból és kultúrából.
Holott az étlapon olyan tradicionális magyar ételek szerepelnek, mint a gulyás leves, a leginkább ismert specialitások mégis az egészen egyedi ízvilágot magukban hordozó, házi készítésű desszertek és a kávékülönlegességek. Az Angelika otthonos benyomását erősíti a házi reggeli is.
Az étterem 350 főt tud kiszolgálni, ebből 200-at a csodálatos, Dunára néző nyitott teraszon. A belső tér 150 férőhelyes.


Szolgáltatások

Éttermi szolgáltatás   


Konyha

nemzetközi, magyaros


Nyitvatartás

H - V: 09:00 - 23:00


Elérhetőség

Telefon+36 (1) 225 1653
Weboldalwww.angelikacafe.hu
Cím1011, Budapest Batthyány tér 7.Fizetési lehetőségek
Hasznos információk

  • Parkolás: Környező utcákban.
  • Dohányzó: Igen  • Közeli éttermek

    Pizza EATaliano - Buda    Atakám Budai Bisztró és Étterem    A la carte Vendéglő    Bottega del Vino    Édeni Vegán    Ízbisztró    Apropó Restaurant    50minutes    Carne Di Hall